BEMÆRK: Danseteatret Fodfæste er lukket fra November 2018!

Om DÆMON I SKJUL; KVINDE PÅ SPRING

DÆMON I SKJUL; KVINDE PÅ SPRING 

 

DÆMON I SKJUL; KVINDE PÅ SPRING er en dansefortælling
om hvordan livet bliver suget ud af en,
om længlsen efter at være levende,
om at finde hovedrollen i sit eget liv,
om at trække ens indre dæmon frem i lyset.

 

“Arbejdet med DÆMON I SKJUL; KVINDE PÅ SPRING har været et livtag med min indre dæmon; og det at give den form. Der er fænomener og kræfter, som jeg ikke kan regne ud, – men som jeg kan danse ud. For at skabe forestillingen, har det derfor været nødvendigt at samarbejde med healer Ann-Louise Ulsted.” Pernille Overø 

 

Publikum skriver: “Det var en stærk sanselig oplevelse. Fuld af poesi – en perlerække af små, overraskende provokationer. Livet og performance om livet bliver let manerligt og insisterende, synes jeg. Men i denne forestilling føltes dans, musik og fortælling netop som den sande puls. Åndedrættet – ilten i vort blod. Ja, en hyldest til“beeing in the world”.  Marianne Bindslev, Skagen

”Jeg har levet fedt af livskraft, fra flere generationer.
Jeg har suget livsglæden ud af hende. Dråbe for dråbe.
Hun tror, hun kan kæmpe mod dæmoner.”

”DÆMON I SKJUL; KVINDE PÅ SPRING” er en intens forestilling, der handler om at gøre sig fri fra det, der trækker én ned og suger livskraft ud af én. Gennem dans, musik og det talte ord leder forestillingen tilskuerne igennem en proces, hvor målet er et blive fri og blive hovedpersonen i sit eget liv. Det handler om at danse sin dæmon ud – og om at blive sig selv. 

Det er en selvbiografisk danseteater-forestilling skabt af danser Pernille Overø og musiker Jens Balder. Sammen tager de livtag med et dæmonisk spind på scenen og skaber et stærkt, enkelt og poetisk udtryk.

Forestillingen er skabt ud fra et personligt ønske om at indtage sit eget liv. I en kunstnerisk undersøgelse i øvesalen har Pernille Overø forvandlet sin personlige erfaring til et konkret, symbolsk og mytologisk kropsligt udtryk, som Jens Balder har komponeret musik. Resultatet er en forestilling med genkendelige scener om at miste pusten, kraften og selvtilliden, men også om at danse videre.

”Dæmon er et mangeartet begreb. For mig siger det, at der er mere mellem himmel og jord end det, vi kan indfange med psykologiske begreber. Der er fænomener og kræfter, som ikke kan regnes ud, – men som kan danses,” siger Pernille Overø om forestillingens tematik.

 

Processen bag forestillingen bygger på en amerikansk tradition, LIFE ART PROCES,  hvor kunstneren improviserer med sin egen historie og med den og ud fra den undersøger nye muligheder og nye kunstneriske udtryk. Det er således ikke blot livet, der inspirerer kunstneren til at skabe sit værk, men også kunsten, der inspirerer det liv, som kunstneren – og vi alle – lever.

Pernille Overø og Jens Balder tilbragte i foråret 2013 en måned i San Francisco, hvor instruktør G. H. Soto var med til at udvikle forestillingen. Soto har gennem 40 år specialiseret sig i at improvisere og skabe selvbiografiske forestillinger netop inden for LIFE ART PROCES – traditionen.

 

I Danmark har healer Ann-Louise Ulsted fungeret både som vejleder i forestillingens tema og som instruktør. Pernille Overø fortæller: ”Ann-Louise har set os spille scenerne, og instrueret i forhold til, hvad hun kunne mærke, hvor energien kommer rent gennem, og hvor den ikke gør. På en måde er det at arbejde med, at jeg er stemt som et instrument og spiller rent.

Jeg skal turde være i følelsen af temaet for at udtrykket kommer igennem i mit liv og ud til publikum. Det er min historie, men min proces er færdig. Nu er jeg formidler af en fortælling gennem dans, hvor jeg arbejder på, at det i øjeblikket skal klinge rent.”

BEMÆRK: Danseteatret Fodfæste er lukket fra November 2018!